(296)

Kvinnan i den vita kimonon

ljudbok och e-bok


TvÄ kvinnor skiljs Ät av bÄde hav och Ärtionden, ÀndÄ Àr de oupplösligt sammanlÀnkade av gemensamma hemligheter.

Japan, 1957. SjuttonÄriga Naoko Nakamuras arrangerade Àktenskap ska sÀkra hennes familjs stÀllning i det traditionella japanska samhÀllet. Men Naoko Àr förÀlskad i en amerikansk sjöman och om hon gifter sig med honom kommer hon dra skam över hela sin familj.

NÀr det visar sig att Naoko bÀr pÄ sjömannens barn faller hon i onÄd och blir ivÀgskickad, och tvingas till ofattbara val med konsekvenser som kommer att kasta sin skugga över flera generationer.

USA, nutid. Medan Tori Kovac sköter om sin döende pappa hittar hon ett brev med ett omskakande avslöjande. Tori ger sig av för att ta reda pÄ sanningen, pÄ en resa som för henne till en avlÀgsen kuststad i Japan dÀr hon mÄste möta det förflutnas demoner för att bana vÀg för försoning.

Kvinnan i den vita kimonon Àr inspirerad av verkliga hÀndelser, och mÄlar upp ett brÀnnande portrÀtt av en kvinna som slits mellan sin kultur och sitt hjÀrta, och en annan kvinna som gett sig av pÄ en resa för att upptÀcka vad ett hem verkligen Àr.

"En historisk roman som bygger pĂ„ noggrann research, inspirerad av författarens fars upplevelser under militĂ€rtjĂ€nsten. Den belyser ett mörkt kapitel i Japans historia som Ă€r okĂ€nd för mĂ„nga lĂ€sare." – BOOKLIST

"Johns vĂ€ver samman det förfl utna och nuet pĂ„ ett fantastiskt sĂ€tt ... berĂ€ttelsen Ă€r sprungen ur grundliga efterforskningar, den Ă€r rörande med en filmisk kĂ€nsla." – TORONTO STAR

"En stark och minnesvĂ€rd debut." – PUBLISHERS WEEKLY

Ana Johns studerade radio- och tv-journalistik och arbetade i över tjugo Är inom kulturen, bÄde som konstnÀrlig ledare och som egen företagare, innan hon sadlade om till att skriva skönlitterÀrt. Kvinnan i den vita kimonon klÀttrade omedelbart upp pÄ Globe and Mail & Toronto Stars bÀstsÀljarlista och blev utvald av BBC Radio2 Book Club. Boken finns utgiven pÄ 20 olika sprÄk och Àr hennes första historiska roman.


UpplÀsare: Frida Bergh
LĂ€ngd:

4.0

296 recensioner

Elin

2024-01-11

Good read

Helena

2023-01-13

Jag brukar inte bry mig om upplÀsare men denna. Bryter meningar mitt i och lÀser ord helt fel. SÄ irriterande. Bokens första halva var lite seg men sen tog den sig

Irene

2022-08-23

En svÄr berÀttelse om hur man tog om blandbarn i Japan efter kriget.