(0)

Kvinnan bakom allt?

e-bok


En 75-Ärig kvinna hittas död i sin sÀng, efter att hennes grannar larmat polisen om att en fönsterruta i lÀgenheten var sönderslagen, och att ingen svarade nÀr de knackade pÄ dörren.

NÀr polisen tar sig in i lÀgenheten möts de av en syn de sent ska glömma. Den Àldre damen hittas död i sin sÀng, med nattlinnet uppdraget, och sÀngklÀderna över överkroppen. PÄ sÄngen hittar de mordvapnet, en blodig sax, och en senare analys av sÀngklÀderna ska visa att det finns spÄr av sperma pÄ dem.

Polisen utgÄr genast frÄn att kvinnan utsatts för sexuellt vÄld, och dÀrefter mördats. Men ingen gÀrningsman hittas, och spÄren kallnar snart.

Det ska dröja nÀstan 10 Är innan fallet fÄr sin upplösning, och det sker genom en slump. HÀr berÀttar polisen om utredningen, och den otroliga upplösningen pÄ mordfallet.

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.