(707)

Kusinen

ljudbok och e-bok


FyrtiÄriga Fanny har just separerat frÄn sin sambo och kÀnner sig förvisso fri men Àr utan bostad och i behov av en omstart. PÄ en slÀkttrÀff Äterupptar hon kontakten med den trevliga och framgÄngsrika kusinen Ulrika och hennes förmögne make. NÀr paret erbjuder Fanny att tillbringa sommaren hos dem, förvÄnar Fanny sig sjÀlv med att tacka ja.

Sommaren pÄ Onsalahalvön ser ut att bli hÀrlig och social. Men nÀr den nya vÀnskapens smekmÄnadsfas övergÄr till vardag kommer slitningarna smygande. En olycksalig utekvÀll slutar med en desperat handling och Fanny finner sig snart insnÀrjd i en triangel dÀr hon ifrÄgasÀtter vem Ulrika egentligen Àr, och kanske Ànnu vÀrre - vem hon sjÀlv hÄller pÄ att bli?

Kusinen Àr en mörk, psykologisk thriller om tillit, skuld och sjÀlvbedrÀgeri. Klas Ekman skildrar skickligt mÀnniskor i avgörande faser av livet och hur vi bÄde skapar oss sjÀlva och blir till i vÄra egna och andras ögon.

Klas Ekman har en bakgrund som kulturjournalist och har jobbat för tidningar som Svenska Dagbladet, CafĂ© och Icon. Tidigare har han skrivit ett flertal biografier, bland annat Livet med Ken Ring och Sjung tills du stupar med Tommy Körberg. 2020 debuterade Ekman som skönlitterĂ€r författare med relationsthrillern De kapabla. För debutboken tilldelades Ekman första pris i Crimetime Awards samt andra pris i Årets bok.


UpplÀsare: Lo Kauppi
LĂ€ngd:

3.6

707 recensioner

mamma

2024-02-25

VÀl vÀrd att lyssna pÄ

Tina

2024-01-28

Mycket bÀttre Àn förra boken jag lyssnade pÄ av Klas Ekman men dock speciell.

Anonym

2024-01-25

SkrÀp