(1)

Kroppsligheten

e-bok


Rio de Janeiro, Copacabana. En ung man pÄ jakt efter de svÄraste och mest obscena sanningarna om sexindustrin, kolonialarvet och mansrollen.

Med negationen som fundament ger den brasilianske författaren J.P. Cuenca röst Ät en kroppslighet som den brasilianska samhÀllskroppen vanligtvis inte gÀrna kÀnns vid. I vykortets och karnevalens stad rör sig horor och knarkare pÄ portugisiska stenar medan den omöjliga natten vÀgrar ljusna. Bokens tre huvudpersoner -- berÀttarjaget, Carmen och Alberto -- utgör ett Àndlöst och mÄngfacetterat triangeldrama, sammantvinnade som i en fuga: de Àr Àlskare, fiender, mödrar, döttrar, hallickar, bekanta, levande, döda. De repeterar hopplöshetens mönster och prövar dess varianter i en originell, humoristisk och ursinnig roman.

João Paulo Cuenca, född 1978 i Rio de Janeiro, Brasilien, Àr författare, filmskapare och skribent i Brasiliens största dagstidning Folha de São Paulo. Kroppsligheten Àr hans debut och gavs ut 2002, sedan dess har han givit ut ytterligare tre romaner. Tidskriften Granta har utsett honom till en av de 20 bÀsta brasilianska författarna under 40 Är.

Boken Àr översatt frÄn portugisiska av Wera von Essen.