(51)

Krona eller klave

ljudbok och e-bok


I mitten av 1900-talet föds Alexander Karpenko i ryska Leningrad, och det stÄr genast klart att han inte Àr som alla andra barn. Alexander Àr en ledare. NÄgon som kan fÄ ett helt land att följa hans minsta vink. Men innan han hinner utveckla sina talanger hÀnder nÄgot som ska förÀndra hans liv för all framtid. Hans far blir brutalt avrÀttad av KGB - och resten av familjen tvingas fly för sin egen överlevnad.

Alexander och hans mamma har tvÄ val. De kan antingen hoppa pÄ ett fartyg som Àr pÄ vÀg till USA - eller ett som ska till Storbritannien. Vilket det blir fÄr slumpen avgöra. Krona eller klave. Men en ovÀntad vÀndning gör att Alexander till slut spenderar sitt liv pÄ tvÄ olika kontinenter. Allt medan han sakta inser att han mÄste vÄga möta sitt förflutna i hemlandet. Han mÄste se till att uppfylla sitt öde.

Jeffrey Archer Àr en brittisk författare och f.d. politiker. Archer debuterade som författare 1974 och Àr nu en av Storbritanniens mest framgÄngsrika författare med över 320 miljoner sÄlda böcker vÀrlden över. Hans mest kÀnda bokserier Àr Cliftonkrönikorna och Rivalerna.


UpplÀsare: Magdi Saleh
LĂ€ngd:

3.8

51 recensioner

Sonny

2022-01-20

En barn bok otroligt larvig.

katarina

2021-12-21

Mycket lÀsvÀrd bok. Man kan aldrig fly frÄn sitt förflutna, det kommer alltid tillbaks till en.