(22)

Krokodilen

ljudbok


Herman pÄ strÄlande berÀttarhumör i en Àventyrsroman med bÄde humor och kÀrlek, för mÀn och kvinnor, med starka kÀnslor, intressanta miljöer och mÀrkliga mÀnniskor. Personer, miljöer, platser och hÀndelser finns, har funnits eller kunde ha funnits.

Den armenisk-libanesiske affÀrsmannen och miljardÀren George Salore Àr ett riktigt svin. Men det vet inte Martin och Maria Lagerfelt nÀr de flyttar till Beirut med sina tvÄ barn för att arbeta i hans handelshus. NÀr Martin senare omkommer i en trafikolycka visar Salore sig ytterst beskyddande, tar vÀl hand om Maria och barnen och gör henne till sin mest betrodda medarbetare. MÄnga Är senare fÄr Maria av en slump reda pÄ att Salore lÄtit mörda Martin och inser hur grymt hon och familjen blivit utnyttjad. Med hjÀlp av barnen Erik och Tove sÀtter hon en raffinerad hÀmndplan i verket, en plan som gÄr ut pÄ att inte bara lÄta Salore dö en kvalfull död utan ocksÄ att krossa hans affÀrsimperium och livsverk och förskingra hans enorma förmögenhet. Allt ser ut att gÄ vÀgen, men de har inte riktigt rÀknat med Salores yngre syssling Michel och hans hejdukar, som Àr beredda till det yttersta för att hindra Marias planer.

Herman Lindqvist (född i Stockholm 1943) har med sina kÄserisamlingar och med sitt populÀrhistoriska verk Historien om Sverige blivit en av landets mest lÀsta och Àlskade författare med drygt 3 miljoner exemplar sÄlda. Med Krokodilen inleder han en ny fas i sitt skrivande.