(122)

Kristi bruds slav

e-bok


Josefine Frankner var Kristi bruds allra nÀrmaste tjÀnarinna, pÄ pass dygnet runt. Hon skötte allt frÄn hennes kroppsvÄrd till hushÄllet. För första gÄngen berÀttar hon nu sin historia. Redan som tonÄring flyttade hon hemifrÄn till Knutby och Filadelfiaförsamlingen dÀr. Men det som började med optimism och gemenskap i en idyllisk by urartade totalt. Josefine blev misshandlad, psykiskt nedbruten och hjÀrntvÀttad. Under 25 Är förvandlades hon frÄn en trygg och framÄt tonÄrstjej till en robot, vars största skrÀck var att hamna i onÄd. Hon frÄntogs rÀtten att vara mamma till sina tvÄ barn, rÀtten till samliv med sin man och kontakten med sina förÀldrar. Hon förlorade ocksÄ sin vÀrdighet och identitet. Först nÀr det kom fram att hennes dotter utsatts för sexuella övergrepp lyckades hon och familjen bryta sig loss. Josefine frÄgar sig: Hur kunde jag lÀra mig att tÄla sÄ mycket smÀrta? Jag var en slav, en slaskhink. VÀrst av allt var att den hÀr vardagen blev helt normal.

Josefine Frankner (f 1976) levde i Knutby mellan 1994 och 2016. I dag studerar hon beteendevetenskap. Cecilia Gustavsson (f 1966) Àr journalist och pr-ansvarig pÄ bokförlaget Polaris. Hon har tidigare skrivit boken Vi mÄste prata om 50 (2018).

EPUB3: Reflowable



4.3

122 recensioner

Stina

2023-07-02

Gripande berÀttelse och en viktig historia om en djup tragedi i en mÀnniskas liv förorsakat av en förvriden teologi och maktsjuka ledare. Det Àr ett mirakel att sekten blev upplöst och ett under att Josefine har överlevt!

Johanna

2022-07-09

En viktig bok! Ofattbart vad en enda ond person kan göra med sĂ„ mĂ„nga andra
 Gripande!

Mikaela

2022-06-30

FruktansvÀrd historia. Ej för kÀnsliga lÀsare. Tack för att du berÀttar, Josefine.