(3)

Kristendom

e-bok


Med över tvÄ miljarder anhÀngare Àr kristendomen vÀrldens största religion och dess heliga skrift, bibeln, vÀrldens mest inflytelserika bok. Det innebÀr att Àven de som inte delar den kristna vÀrldsbilden eller livsÄskÄdningen mÄste förhÄlla sig till denna religion, som förÀndrat vÀrlden pÄ gott och ont.

Historien om kristendomen börjar med Jesus Kristus, Guds son. I bibeln beskrivs hur Jesus kom till jorden, delade vÄra bördor, tog pÄ sig vÄra synder och dog för vÄr skull. Sedan berÀttas det hur han besegrade döden och pÄ sÄ sÀtt gav oss möjlighet till evigt liv.

Men vad var Jesus budskap? Hur vet vi det? Varför Àr berÀttelsen om Jesus död och uppstÄndelse viktigare Àn det han sade? Och varför finns det sÄ mÄnga kyrkor? Det Àr nÄgra av frÄgorna som undersöks i den hÀr boken.

I Kristendom presenterar Patrik Lindenfors kristendomen och dess centrala lÀror. Boken försöker göra det förstÄeligt varför vissa vÀljer att bekÀnna sig som kristna, men innehÄller ocksÄ en kÀllkritisk granskning av det historiska materialet.