(98)

Kring denna konst

ljudbok och e-bok


Sedan mer Àn trettio Är tillbaka har Stina Wollter varit yrkesverksam konstnÀr. I Kring denna konst fÄr vi kliva in i hennes rika konstnÀrskap, in i berÀttelserna bakom bilderna, och hÀndelserna bakom berÀttelserna.

Boken innehĂ„ller ett rikt urval av Stinas egna verk genom Ă„rtionden – frĂ„n mĂ„leri och teckningar till kollage, skulpturer och foton. Den Ă€r bĂ„de indelad i kronologiska avsnitt som baseras pĂ„ teman och erfarenheter i hennes eget liv, och hĂ€r och dĂ€r fĂ„r vi Ă€ven djupdyka ner och stanna upp i enstaka verk. Hon beskriver hur konsten och livets hĂ€ndelser vĂ€vs samman och pĂ„verkar varandra i ett vĂ€xelspel dĂ€r konsten stĂ„r för bĂ„de ett tryggt rum och ett sĂ€tt att kommunicera med omvĂ€rlden och samtidigt förstĂ„ och bearbeta den.

Kring denna konst ger ingÄngar och öppningar till en vÀrld som av mÄnga kanske upplevs som sluten. Det Àr en bok om mÀnniskan, skapandet och kreativitetens kraft. Om livet i konsten och konsten i livet.


UpplÀsare: Stina Wollter
LĂ€ngd:

4.5

98 recensioner

Veroniqa

2022-08-26

Underbara Stina!!! Jag blir sĂ„ glad, inspirerad, peppad och lĂ€ttad av dig, din röst och hela ditt vĂ€sen. Det krĂ€vs mod, tĂ„lamod och styrka för att lyckas Ă„stadkomma allt detta.. Jag Ă€lskar hur lĂ€ttsam, rakt fram, verkligt trĂ€ffande brutal och humoristisk du Ă€r, dĂ„ du busigt och nĂ€stintill fnittrande kvittrar fram lĂ€ngs den sjĂ€lvklart svĂ„ra vĂ€gen som livet leder oss genom.. Tack för att du finns och delar med dig till oss alla av ditt allra innerstađŸ™đŸ˜‡â€ïž FortsĂ€tt fram i samma anda! Jag vill rekommendera denna bok till alla dĂ€rute som inte vĂ„gar ta plats.. Vi Ă€r alla lika mycket vĂ€rda och ska inte behöva ursĂ€kta oss inför varandra oavsett kön, ras, kroppsform eller sexuell lĂ€ggning.

Madeleine

2022-02-26

En bok om livets Skörhet och Skönhet
. Blir av Stinas livsberĂ€ttelse fylld av tankar pĂ„ mitt eget liv. Rörd, berörd, glad, ledsen, imponerad, inspirerad.

Petra

2021-11-19

Tack Stina! För en fantastisk skildring av ditt liv, denna gÄng kring konsten. Du har en unik förmÄga att beskriva och reflektera som gör att man identifierar sig. Oj vad jag har funderat pÄ min egen familjehistoria. SpÀnnande, jobbigt, givande!!!!