(38)

Kriget blir kallt

ljudbok och e-bok


NĂ€r axelmakterna kapitulerar 1945 Ă€r sex Ă„rs fasor Ă€ntligen över. Freden Ă€r dock inte gammal nĂ€r hotet om krig Ă„ter tornar upp sig. Sovjetunionen och USA stĂ€ller sig i spetsen för var sitt block av allierade lĂ€nder i det kalla krigets konflikt mellan kapitalism och kommunism – en konflikt som lĂ€tt kan blossa upp till en vĂ€rldsbrand om supermakterna vĂ€ljer att avfyra sina nyutvecklade atombomber.

Under ett uppror 1956 försöker Ungerns befolkning förgĂ€ves slita upp ett hĂ„l i den "jĂ€rnridĂ„" som hĂ„ller invĂ„narna inspĂ€rrade i ett Östeuropa dominerat av Sovjet. Andra blodiga strider utbryter pĂ„ 1950-talet – inte minst Koreakriget, dĂ€r miljoner mĂ€nniskor dör. Del 24 i serien "En vĂ€rld i krig" ser nĂ€rmare pĂ„ kalla krigets första Ă„r.

"Allt om Historia" tar med dig pĂ„ en halsbrytande resa till svunna tider, sĂ„ att du kan njuta av historiens största hĂ€ndelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra vĂ€rldskrigets frontlinjer, vikingarnas rĂ€der och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" Ă€r för dig som vill veta mer om spĂ€nnande och dramatiska hĂ€ndelser i det förflutna.


UpplÀsare: Gert Lundstedt
LĂ€ngd:

4.0

38 recensioner

Joel

2023-04-18

Intressanta historier.