(384)

Krigarinnor

ljudbok och e-bok


Systerskap och starka kvinnoöden frÄn författaren till succén FlÀtan

SolÚne har satsat allt pÄ sin advokatkarriÀr, men en dag fÄr hon ett sammanbrott. För att hitta fotfÀstet igen engagerar hon sig som volontÀr pÄ Kvinnopalatset, ett boende för kvinnor i utsatthet. Men ingen verkar vilja ha hennes hjÀlp, istÀllet möts hon av misstÀnksamhet och kyla.

Det krÀvs en stor portion envishet och tÄlamod, mÄnga koppar te, ett brev till drottning Elizabeth av England och en zumbakurs innan SolÚne slÀpps in i gemenskapen hos dessa kvinnor frÄn vÀrlden över. För varje dag som gÄr blir hon allt mer fascinerad och ödmjuk inför deras unika berÀttelser och erfarenheter.

I Paris, ungefÀr ett sekel tidigare, förÀlskar sig Albin i eldsjÀlen Blanche och friar pÄ studs. Tillsammans utkÀmpar de sedan en livslÄng kamp i spetsen för FrÀlsningsarmén i Frankrike. Blanche drömmer om att kunna erbjuda tak över huvudet för behövande kvinnor och barn i staden. Med en vilja av stÄl ger hon sig ut pÄ ett omöjligt uppdrag: att ge dem ett palats.

Romanen Krigarinnor Àr baserad pÄ en sann historia. Kvinnopalatset som grundades av Blanche och Albin Peyron 1926 ligger i centrala Paris och verksamheten drivs Àn idag.

"Lysande personportrÀtt." LE FIGARO

Laetitia Colombani Àr fransyska och arbetar som manusförfattare, regissör och skÄdespelerska. Hon slog igenom med den internationella bÀstsÀljaren FlÀtan (2017).


UpplÀsare: Isabelle Moreau
LĂ€ngd:

3.9

384 recensioner

Ellion

2023-09-15

Helt fantastisk precis som alla hennes böcker. UpplÀsaren fÄr ocksÄ högsta betyg!

Eva-Britt

2023-09-11

Intressant roman dĂ€r historia blandas med nutid. DĂ€r budskapet Ă€r att det gĂ„r alltid att göra nĂ„got för de allra svagaste i samhĂ€llet och samtidigt kĂ€nna glĂ€dje i att ge
.

Leif

2023-07-21

Laetetitia Colombani Àr en innerlig författare. Lustigt att man Àven hÀr har en fiktiv karaktÀr som kÀnns som en begynnande skrivande författare. Författaren sjÀlv Àr ju erfaren SkÄdespelare och manusförfattare. Men kÀnslan av ett skrivande jag underlÀttar perspektivet. En bok om inkludering. En ett nyckelbegrepp framöver om vi skall klara utmaningarna som vi Àr stÀllda inför som mÀnniskor. En lÀttlÀst och inspirerande bok.