(1036)

Korthuset : En domares berättelse om kickarna och spelet bakom världsfotbollen

ljudbok och e-bok


Jonas Eriksson var under arton år en av Fifas toppdomare. Nu berättar han öppet om den ensamma vägen till toppen, varför han slutade och vad som händer bakom kulisserna på den internationella toppfotbollen, som präglas av korruption, svågerpolitik och egoistiska världsstjärnor. Han skildrar de enorma krav som ställs på elitskiktet av domare, hur de blir utfrysta om de inte håller vikten eller klarar av extrema fysiska tester.

Gör en proffsdomare en perfekt match, säger ingen ett ord om saken. Gör man en dålig, är man direkt allas hatobjekt, ensam ansvarig för allt. Med de förutsättningarna i ryggen gick Jonas gång på gång ut på de största och mest prestigefyllda fotbollsarenorna i världen.


Uppläsare: Jonas Eriksson
Längd:

4.2

1036 recensioner

Johan

2024-03-29

Bra och välskriven bok för insikt om ett liv som domare. Enligt min personliga åsikt är boken lite lång då samma sak ältas flera gånger. Författaren uppfattas ibland som bitter istället för tacksam.

Fredrik

2024-03-09

Intressant och bra bok

richard.althoff

2023-12-12

Klart läsvärd om man är fotbollsintresserad. Bra tankar om värdegrund och härskartekniker. Samtidigt sorgligt att se att fokus på den egna karriären, gör att man inte säger ifrån mer ordentligt eller låter familj och annat ta mer plats. CO2-flygandet i jobb och privat var också något som tog emot.