(619)

Konsulten som inte ville bada

ljudbok och e-bok


En bok om svek och kÀrlek, att sluta till sitt hjÀrta.

Kenneth V Anderssons liv leker. Som framgÄngsrik konsult har han gjort sig en förmögenhet pÄ att rationalisera bort anstÀllda pÄ olika företag. Hemma i lyxlÀgenheten njuter han av svindyra hÀmtmiddagar, fina viner och filmkvÀllar framför den exklusiva storbildsteven tillsammans med sin tio Är yngre sambo. Kenneth Àr en mÀstare pÄ att vÀlja bort saker. Av bekvÀmlighetsskÀl har han valt bort att gifta sig, skaffa barn och umgÄs med andra mÀnniskor.

Men sĂ„ en fredagskvĂ€ll vĂ€ljs han plötsligt bort sjĂ€lv. NĂ€r flickvĂ€nnen gör slut med honom rasar hela hans tillvaro samman. Plötsligt inser han hur brutalt ensam han Ă€r. Efter ett par misslyckade dejtingförsök Ă„ker han ut till sommarhuset i Baskemölla pĂ„ Österlen för att slicka sina sĂ„r och pliktskyldigt besöka sin far pĂ„ ett Ă€ldreboende i nĂ€rliggande Simrishamn.

NÀr den vresige och nÄgot senildemente fadern avslöjar att en familjehemlighet Àr orsak till mammans försvinnande för snart fyrtio Är sedan pÄbörjar Kenneth en sÀllsam resa, dÀr hans vÀg korsas av den mystiska Elisabet och hennes udda familj. I sin jakt pÄ vad som verkligen hÀnde hans mamma blottas hans förflutna bit för bit, och nÀr sanningen avslöjas tvingas Kenneth konfrontera bÄde sin barndom och sina kÀnslor för Elisabet och sin pappa.

Konsulten som inte ville bada Àr en roman om att hitta sig sjÀlv, berÀttad med den humor och vÀrme som blivit Mikael Bergstrands signum.



3.9

619 recensioner

Annette

2024-03-10

lÀttlÀst och rogivande Om hur familjehemligheter straffas i tankarna och nÀr de kommer fram syns banala

Anonym

2024-01-22

SÄ underbar bok med hÀrliga karaktÀrer. Blir varm i hjÀrtat.

Anonym

2023-09-03

förutsÀgbar