(50)

Konsten att sova

ljudbok och e-bok


Sömnen pÄverkar hela ditt liv... Har du sovit tillrÀckligt i natt? Vad hÀnder med oss nÀr vi inte sovit bra? Och vad kan du göra för att förbÀttra din sömn?

Om du kÀnner dig trött, haft svÄrt att somna eller somna om pÄ kvÀllen eller behöver kaffe för att hÄlla dig vaken under dagen, sÄ Àr du i gott sÀllskap med flera miljoner svenskar. Var fjÀrde svensk Àr nÀmligen missnöjd med sin sömn och var tionde sover riktigt dÄligt. Varje Är skrivs det ut hundratusentals recept pÄ sömnlÀkemedel. VÄrt mest naturliga beteende har blivit en sjukdom vi idag behöver behandling för. För varje decennium har sömnen kortats ner. Sömnen har helt enkelt prioriterats bort och förlorat sitt vÀrde. Det Àr helt och hÄllet vÄrt eget fel. Med den hÀr boken vill jag vÀnda den utvecklingen och fÄ dig att uppgradera sömnen till ditt livs viktigaste beteende! Den hÀr boken riktar sig direkt till dig som behöver förbÀttra din sömn. Det första steget för all förÀndring Àr kunskap sÄ det Àr viktigt att lÀra sig om sömn. Metoderna Àr hÀmtade frÄn KBT, kognitiv beteendeterapi samt frÄn ACT, Acceptance and Commitment Therapy. Det finns enkla tips och rÄd men Àven mer lÄngsiktiga strategier. Författaren delar med sig av mÄngÄrig erfarenhet av att behandla mÀnniskor med sömnproblem.

OM FÖRFATTAREN: Helena Kubicek Boye, leg psykolog, KBT-terapeut, har i över tio Ă„r arbetat med sömnbehandling inom psykiatri, företagshĂ€lsovĂ„rd och pĂ„ vĂ„rdcentral. Hon har utvecklat appar och e-learnings inom sömnbehandling, samt ingĂ„tt i en forskningsgrupp. Hon har nominerats till Stora Psykologpriset och prisats som Årets NytĂ€nkare. Hon har Ă€ven skrivit boken Fri frĂ„n depression med kost, motion och sömn och FrĂ„n depp till pepp, som Ă€ven finns som ljudbok.. Tidigare har hon arbetat som reporter pĂ„ bland annat Expressen. Idag Ă€r Helena en etablerad förelĂ€sare inom Ă€mnen som stress och sömn och anlitas ofta i media. I Konsten att sova delar hon med sig av sina kunskaper och erfarenheter och hon Ă€r övertygad om att med rĂ€tt metoder kan alla förbĂ€ttra sin sömn.



3.8

50 recensioner

Martin

2021-12-05

Bra bok om sömn.