(997)

Konferensen

ljudbok och e-bok


En dysfunktionell arbetsgrupp pÄ konferens blir jagade av en hÀmndlysten mördare. Nu mÄste de lÀra sig att samarbeta pÄ allvar - om de ska ha en chans att överleva.

En grupp anstÀllda pÄ kommunens exploateringsenhet anlÀnder till den pittoreska lilla stugbyn vid Kolarsjöns strand. De Àr dÀr för att ha konferens om ett kontroversiellt projekt som vÀcker starka kÀnslor, bÄde pÄ bygden och bland personalen.

Vad konferensdeltagarna inte vet Àr att nÄgon iakttar dem frÄn andra sidan sjön. NÄgon som Àr ute efter hÀmnd. NÀr mörkret faller börjar de försvinna, en efter en.

Konferensen Àr en blodig thriller om den vÀrsta teambuildingen nÄgonsin. Det handlar om de mÀnniskor vi tillbringar större delen av vÄr vakna tid med, men inte valt sjÀlva: kollegorna. Genom Mats Strandbergs förmÄga att krypa in under skinnet pÄ sina romangestalter framtrÀder ocksÄ bilden av ett Sverige i förÀndring.

"Mats Strandbergs storhet ligger i den kÀrlek och omsorg med vilken han tecknar de mÀnniskor som befolkar hans mörka vÀrld - men han Àr minst lika bra pÄ att ta död pÄ dem."

Niklas Natt och Dag


UpplÀsare: Johan Ehn
LĂ€ngd:

3.9

997 recensioner

Rahel

2022-10-27

Bra, men lite vÀl overklig i vissa delar. Slutet lite förutsÀgbart men boken var inte dÄlig. Skulle fÄtt en fyra om det inte var för allt splatter och blod

Robin

2022-10-07

Ångesten i denna boken Ă€r sĂ„ verklig. Jag Ă€lskar den

L.G.

2022-10-02

Persongestaltningen Ă€r pĂ„ kornet - vem har inte jobbat med (eller Ă€r kanske sjĂ€lv) en Anette, en Ingela eller en Torbjörn? ”Sköna killar” som Jonas kĂ€nns ocksĂ„ igen bara alltför vĂ€l, liksom skildringen av sjĂ€lva konferensen med dess floskler och forcerade aktiviteter. Bokens tempo Ă€r ostoppbart, skrĂ€cken och fasan obönhörlig, spĂ€nningen konstant in i det sista. UpplĂ€saren Johan Ehn Ă€r otroligt skicklig: med smĂ„ medel, skiftningar i tempo och tonfall, bidrar han till att skapa kĂ€nsla, ge karaktĂ€rerna liv och att driva berĂ€ttelsen framĂ„t utan att det nĂ„gonsin blir överdrivet eller teatraliskt. Rekommenderas varmt.