(141)

Kolibri

ljudbok och e-bok


Första boken i den hyllade finska deckarserien om kriminalpolisen Anna Fekete

»Kati Hiekkapelto resonerar ovanligt klokt om ursprung och tillhörighet, och om livet i exil i ett land dÀr man aldrig kÀnner sig helt hemma.« Lotta Olsson, DN

»Om du inte har lÀst Kati Hiekkapelto Àn, sÄ rekommenderar jag verkligen Kolibri! Smart, intensiv skandinavisk noir.« Eva Dolan

Anna Fekete har ett förflutet - som barn flydde hon kriget i Jugoslavien - och nu Àr hon precis i början av sin karriÀr som brottsutredare i en nordlig finsk kuststad. Hon har blivit inkastad i ett högprofilerat, till synes olösligt fall som fÄngat hela nationens intresse. Och det hjÀlper inte att hennes nya medelÄlders partner, Esko, inte ens bryr sig om att dölja sina rasistiska fördomar.

En ung kvinna har mördats i ett joggingspÄr och ett smycke förestÀllande en aztekisk gud har Äterfunnits i hennes Àgo. Inom kort följer Ànnu ett mord, och allt tyder pÄ en seriemördare, som fÄr smeknamnet Kolibrin. Men kan Anna spÄra upp mördaren innan han - eller hon - slÄr till igen? Och i sÄ fall: till vilket pris för henne sjÀlv?

Kolibri Àr en isande mörk deckare, full av samtidsfrÄgor, som Àr svÄr att lÀgga ifrÄn sig - och svÄr att glömma.

I översÀttning av Marjut Hökfelt.

KATI HIEKKAPELTO Àr en finsk deckarförfattare som fÄtt ett internationellt genombrott med sin serie böcker om kriminalpolisen Anna Fekete. Kolibri Àr den första boken i serien.


UpplÀsare: Maria Lyckow
LĂ€ngd:

3.6

141 recensioner

Ann-Kristin

2021-11-11

Bra. SpÀnnande

Bettan

2021-11-09

Varför inte anvÀnda en upplÀsare som klarar av att uttala finska ord?

trineej

2021-10-20

S