(6964)

Kokain

ljudbok och e-bok


Som en svensk The Wire i bokform. Nu kommer den efterlÀngtade uppföljaren av Pascal Engman.

En vÄldsam avrÀttning pÄ öppen gata försÀtter de boende i JÀrva i skrÀck. Vad blir nÀsta drag i kriget mellan de rivaliserande förortsgÀngen Vargarna och YBT? I skuggan av vÄldet tvingas butiksinnehaverskan Fatou Diop gÄng pÄ gÄng att vÀnda bort blicken av rÀdsla. Men nÄgonstans gÄr grÀnsen för hur mycket en mÀnniska kan svÀlja utan att göra motstÄnd.

Polisinspektör Vanessa Frank kopplas in i mordutredningen och finner sig mitt i en brinnande gÀnguppgörelse dÀr allt verkar handla om kokainet. Samtidigt som hon försöker landa i rollen som fostermamma till tonÄriga Celine visar sig hennes nya sÄrbarhet bli den största utmaningen för utredningen.

Kokain Àr den fjÀrde, frist ende delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. I denna hisnande, mörka thriller skildras de mÀnskliga kostnaderna av droghandeln men ocksÄ det okuvliga hoppet om att kunna ge en bÀttre vÀrld till sina barn.

Pascal Engman var tidigare journalist och krönikör pÄ bland annat Expressen. Sedan debuten med Patrioterna (2017) har han hyllats av en samstÀmmig kritikerkör för sin sylvassa iakttagelseförmÄga och höga relevans i vÄr allt brutalare samtid.


UpplÀsare: Stefan Sauk
LĂ€ngd:

4.4

6964 recensioner

Monika

2024-04-15

SpÀnnande frÄn början till slutet.

Sebastian

2024-04-14

SuverÀn

Anonym

2024-04-10

Fantastisk upplÀsare!