(275)

Kodnamn Safir

ljudbok och e-bok


1942. Hannah Martel har med nöd och nÀppe lyckats fly frÄn Nazityskland efter att hennes man dödats i en pogrom. Hon tar sig till sin kusin Lily, som bor med sin familj i Bryssel. Men tillvaron för judar Àr svÄr Àven i Belgien, och Hannah söker desperat efter ett sÀtt att ta sig ut ur det ockuperade Europa. Men det Àr svÄrt, och hon tvingas ÄtervÀnda till det riskfyllda underjordiska arbete hon trodde att hon lÀmnat bakom sig.

Hannah gÄr med i ett hemligt nÀtverk inom motstÄndsrörelsen, som leds av en mystisk kvinna vid namn Micheline och hennes lika gÄtfulla bror Matteo. NÀr Lily och hennes familj arresteras och riskerar att skickas till Auschwitz inser Hannah att hon Àr den enda som kan hjÀlpa dem. Hur mycket Àr hon villig att offra för att rÀdda mÀnniskorna hon Àlskar?

Kodnamn Safir Àr inspirerad av sanna berÀttelser frÄn andra vÀrldskriget. Det Àr en drabbande roman om mod, kÀrlek, familjeband och kvinnors orubbliga motstÄndskraft.

***

PAM JENOFF Àr författare och jurist, bosatt i Philadelphia, USA. Hon har tidigare arbetat med sÀkerhetsfrÄgor pÄ Pentagon och som diplomat i Kraków. Det var Ären i Europa som vÀckte hennes intresse för andra vÀrldskriget och hon har bland annat fördjupat sig i judisk historia. Hennes tidigare romaner Cirkusflickan, Paris försvunna döttrar och Kvinnan med stjÀrnan klÀttrade direkt upp pÄ New York Times bÀstsÀljarlista.



3.9

275 recensioner

Miriam

2024-03-08

VÀlskriven och intressant bok, speciellt om du Àr intresserad av andra vÀrldskriget. Bra upplÀst.

Jenny

2024-03-06

LÀst de flesta av hennes böcker, men denna var seg och hÀndelsefattig

Iris

2024-03-04

Alltid vÀlskriven och bra!