(1430)

Kodnamn Alice

ljudbok och e-bok


1947. Den amerikanska collegestudenten Charlie Ă€r gravid och ogift. För att rĂ€dda sitt rykte skickar familjen henne till Europa för att ta itu med sitt ”lilla problem”. Men Charlie ser sin chans att söka efter sin Ă€lskade kusin Rose som försvann under nazistockupationen av Frankrike. SpĂ„ren leder henne till London.

1915. Engelskan Eve Gardiner vill inget hellre Àn att slÄss mot tyskarna och chansen uppenbarar sig dÄ hon rekryteras som hemlig agent för ett kvinnligt spionnÀtverk i ockuperade Frankrike.

Trettio Ă„r senare, jagad av minnen av svek, tillbringar en alkoholiserad Eve sina dagar i ett förfallet hus i London. Tills en dag nĂ€r en ung amerikanska kliver in i hennes liv och nĂ€mner ett namn ur det förflutna. Tillsammans inleder kvinnorna en jakt pĂ„ sanningen – fast beslutna att inte lĂ„ta nĂ„got stoppa dem.

***

Kate Quinn Àr en amerikansk författare, bosatt i södra Kalifornien. Quinn har alltid intresserat sig för historia och hon har skrivit en rad storsÀljande romaner som blivit översatta till flera sprÄk.


UpplÀsare: Gunilla Leining
LĂ€ngd:

4.2

1430 recensioner

asa

2024-04-16

Bra bok och bra upplĂ€sare ✍

Yvonne

2024-02-16

Fantastisk var Àven upplÀsaren Tack!

Stina

2024-02-05

SĂ„ himla bra och intressant!