(200)

Kod 93

ljudbok och e-bok


HÄrdkokt fransk bladvÀndarspÀnning!

Ett lik slÄr upp ögonen pÄ obduktionsbordet. En mobiltelefon ringer inifrÄn en brÀnnskadad död kropp. Den ena mÀrkliga och makabra hÀndelsen efter den andra radas upp, och kommissarie Victor Coste och hans kollegor fÄr en svÄr utredning pÄ sitt bord. Den liknar ingenting som kommissarie Coste tidigare har sett - trots sina 15 Är pÄ fÀltet.

Kod 93 utspelas i förorten Seine-Saint-Denis, ett av Paris allra hÄrdast belastade omrÄden. Bland de slitna höghusen och urblÄsta industrilokalerna frodas droghandel, prostitution och gÀngrelaterad brottslighet. Att politikerna bestÀmt sig för att lÀgga innerstadens soptipp i omrÄdet gör inte saken bÀttre.

Det hÀr Àr en mörk och spÀnnande berÀttelse som tar oss till ett Paris vi sÀllan ser. Kod 93 Àr en hÄrdkokt deckare med högt tempo, engagerande karaktÀrer och snabba vÀndningar, dÀr spÀnningen snabbt skruvas upp till max.

"Jag tror att franska spÀnningsförfattare kan vara mitt nya /.../ Jag kan bara gratulera alla som har de hÀr böckerna framför sig!" - SVT Go'kvÀll, Titti Schultz

"En andlöst spÀnnande intrig Ànda till sista sidan. En mÀsterlig deckare." - L'Express

Olivier Norek har arbetat som polis i 18 Är, bland annat i Seine-Saint-Denis i Paris. 2020 kom hans deckare YtspÀnning pÄ svenska, en bok som hyllades av kritiker och lÀsare och nominerades till Ärets bÀsta översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin.


UpplÀsare: Johan Gry
LĂ€ngd:

3.5

200 recensioner

Maj-Lis

2024-04-23

Bra, men inget sensationellt!

Henrik

2024-03-16

Bra

Nicklas

2023-11-10

Stökig och hoppig