(47)

Knark - En svensk historia

ljudbok


NÀr Sveriges riksdag 1978 slog fast att "knark" Àr frÀmmande för svensk kultur tog ett av samtidshistoriens mest passionerade nationella projekt sin början: bygget av det narkotikafria samhÀllet. Samma kurs ligger fast Àn i dag trots att mÄlet ligger lÀngre bort Àn nÄgonsin, att antalet svenskar med grava missbruksproblem aldrig varit större och att den förda politiken resulterat i en unikt hög narkotikadödlighet i Sverige. Vad var det som gick fel? Det hÀr Àr berÀttelsen om Sverige och knarket, ett bÄde idéhistoriskt och aktuellt gatureportage om missbrukets dödliga dilemman och den svenska narkotikaideologins politiska rötter, aktuella status och sannolika framtid i den globala liberaliseringsrevolution som just nu möblerar om vÀrlden.

Boken nominerades till Augustpriset 2015 i fackbokskategorin.


UpplÀsare: Anders Blentare
LĂ€ngd:

4.2

47 recensioner

johanna

2022-08-26

VÀldigt intressant.. öppnar upp för nya perspektiv.. lite krÄnglig att lyssna pÄ dock pÄgrund av alltför utsvÀvande beskrivningar, sÀkert enklare att följa med i nÀr man lÀser :)

Calle

2021-06-28

Boken belyser en mÀnniskosyn som borde legat pÄ soptippen för lÀngesen. En historia om svenskt förmyndarskap byggt pÄ signalpolitik, religiös dogm och bristande evidens som bara drabbat de utsatta mer och mer, i kampen för en verklighetsfrÄnvÀnd utopi. Mycket bra och omskakande lyssning.

Magnus

2020-10-28

Intresant att höra om hur den ansedda vÀlfÀrdsstaten kan vara sÄ inhuman nÀr det kommer till missbrukare. Helt otroligt