(358)

Knäckta ägg och krossade hjärtan - en alldeles omöjlig påsk

ljudbok och e-bok


Årets vårroman!

I julas verkade allt så hoppfullt för Lisbeth Cederström i Frillesås. Hon trivdes med sitt jobb som lärare, bodde kvar i sitt lilla hus vid havet och hade en ny kärlek på gång. Dessutom hade hon hållit löftet till sig själv om att aldrig mer låta sig styras av andra.

Men säg den lycka som varar. När påsken nalkas flyttar ett nytt par in i grannhuset. Snart är bråken igång om tomtgränser, samvaro och en tupp som gal på nätterna medan grannarna diktar upp en annan verklighet i sociala medier. På skolan börjar illasinnade rykten cirkulera om att Lisbeth skott sig på sin gamla partners företag och att hon är olämplig som vikarierande rektor. När sedan pojkvännens lojalitet sviktar för att exfrun pockar på med ständiga krav är krisen ett faktum. Vad händer då när en gammal obesvarad kärlek dyker upp med goda råd och stöd och kanske en önskan om mer?

Knäckta ägg och krossade hjärtan - en alldeles omöjlig påsk är en rolig och underfundig berättelse om relationer, svek och att komma igen. Om hur tillvaron kan kastas omkull från den ena dagen till den andra och om att ta sitt öde i egna händer med de metoder som krävs. Om list och rackartyg, om skratt och gråt, om ensamhet och om att förstå vilka som är ens vänner och vem som älskar en på riktigt.

MARIA ERNESTAM har skrivit tolv böcker. Hennes berättelser rör sig mellan olika genrer, romaner, spänning och humor, och har fått en trogen läsekrets. Hon är känd för sitt unika språk och sina välkomponerade intriger. Första boken om Lisbeth Cederström, Brutna ben och brustna hjärtan – en alldeles omöjlig jul, blev en succé även internationellt, särskilt i Tyskland och Frankrike där Maria vunnit flera litterära priser. Knäckta ägg och krossade hjärtan - en alldeles omöjlig påsk är den andra boken om Lisbeth. Maria Ernestam bor i Stockholm med sin man. Hon har två utflugna barn och ett gammalt sommarställe i Frillesås, där böckerna utspelar sig.


Uppläsare: Maria Ernestam
Längd:

3.5

358 recensioner

Jessica

2023-04-09

Fångade mig och var riktigt bra men väldigt seg första 2 timmarna. Men värd väntan och så bra.

Sandra

2023-04-05

Mysig bok , som beskriver livet på i hus i en liten by.En bok som tar upp viktiga ämnen som vuxenmobbning, kärlekens dilemman och vikten av att hjälpa och finnas där för varandra. Väldigt trevlig uppläsare. Vill höra fler böcker av denna författare.

Therese

2021-07-19

Boken var bra och min typ av bok, men författaren borde ha överlåtit inläsningen till någon annan. Författaren skriver bra men passar inte alls som inläsare. Jag har börjat om med boken flera gånger, då jag inte klarat av inläsningen. Synd, på bra bok.