(9)

Klumpigheten

ljudbok


I Gunnar BlĂ„s första novellsamling fĂ„r vi stifta bekantskap med en skara udda karaktĂ€rer: vi trĂ€ffar kvinnan med fittan i nacken, fruktdrottningen och sĂ„ förstĂ„s Gunnar sjĂ€lv – en ensam, impotent och onanerande man. Novellerna blandar humor med erotik, mystik med filosofi.

Under pseudonymen Gunnar BlÄ har Carl-Michael Edenborg gett ut en rad romaner, novellsamlingar och ett seriealbum.

"För det Ă€r en sorts antiporrnoveller han debuterar med i Klumpigheten och andra historier . . . Klumpigheten och andra historier har roat mig enormt. Lite pĂ„ samma sĂ€tt som Sture Dahlström eller Bukowski kan göra innan man fĂ„r nog, men hĂ€r finns lika mycket av Beckett, Kafka och Will Self – ett skratt som sĂ„ att sĂ€ga skrattar Ă„t sig sjĂ€lv, liksom manligheten hĂ€r stĂ€lls inför en skrattspegel." (Niklas Qvarnström, GP)

"Faktum Àr att Gunnar BlÄs berÀttelser i sin konsekventa "ofinhet" och sin sinnliga skÀrpa inte riktigt liknar nÄgot annat. Med bÄde övertygelse och kraft förvaltar de en könsdelarnas och kroppsvÀtskornas konstnÀrliga underström, en oren litterÀr kloak för vilken sexualiteten Àr en aktivitet vid existensens avgrund, djupt förbunden med dödsmedvetande och ÀckelkÀnslor." (Dan Jönsson, SDS)


UpplÀsare: Julia Werup
LĂ€ngd: