(11)

Klinisk blick

e-bok


"FÄr doktorer grÄta bara pÄ toaletten?"

En ung lÀkare förmedlar i korta, koncentrerade texter sina tankar kring den yrkesroll hon Àr pÄ vÀg in i. Möjligheten att förena ett empatiskt förhÄllningsÀtt med de hÄrda krav som sjukhusvÀrlden stÀller Àr ett centralt tema. 27-Äriga Pia Dellson skildrar i detta debutverk ocksÄ starka möten med patienter och deras anhöriga. Klinisk blick ger insyn i vÄrdens vardag och i dess dramatik.

Boken kommer att berika "alla dem som sÀllan fÄr tid eller tillfÀlle att tillrÀckligt bearbeta de kÀnslomÀssiga pÄfrestningarna i lÀkargÀrningen." Det skriver Sören Nielzén, docent i psykiatri och kursledare i medicinsk psykologi och etik vid Lunds universitet, i sitt förord.

Klinisk blick riktar sig med sina skarpa iakttagelser till sÄvÀl lÀkare som alla andra yrkesverksamma inom sjukvÄrden och övriga som kommer i kontakt med denna.

Pia Dellson avlade 1996 lÀkarexamen i Lund och nu gör hon sin allmÀntjÀnstgöring pÄ Enköpings lasarett. Under studietiden höll hon seminarier om lÀkarrollen utifrÄn reflexioner som finns i Klinisk blick.