(18)

Klimatförändringar

ljudbok och e-bok


Värmerekord, smältande polarisar och extremväder. Klimatfrågan lyfts dagligen upp i nyheterna och skapar oro för framtiden hos många. Men vilka är egentligen orsakerna bakom förändringarna i klimatet och vilka konsekvenser får de för jorden? Vilka drabbas värst? Och vilka bär ansvaret? Är det världens mäktiga ledare – eller är det du och jag?

Vilja veta är en helt ny serie lättlästa faktaböcker. De tar upp aktuella ämnen och här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang. Det gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen, som bredvidläsning i skolan – och att sätta i händerna på den elev som gärna läser fakta. Böckerna passar även för vuxna som vill ha en lättläst och lättillgänglig fackbok.

Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare



3.7

18 recensioner

Robert

2022-12-05

Väldigt enkelspårigt budskap. Det är tydligen mycket svårt att komma med en bred belysning av detta ämne, där det uppenbart finns olika uppfattningar om vad som är sant. Även inom forskningsvärlden.

Malin

2022-07-20

Om ändå världen kunde sluta vara så egocentrisk.

Anton

2022-05-20

Så enkelt så tydligt. Det behöver inte vara svårare att lyssna på läget när det gäller klimatförändringarna