(159)

Klassisk rebell

ljudbok och e-bok


"Det Ă€r hjĂ€rtskĂ€rande lĂ€sning, samtidigt som det Ă€r en bladvĂ€ndare som engagerar pĂ„ djupet, frĂ„n första till sista sidan... Alla nĂ€mns vid sitt rĂ€tta namn, bĂ„de de goda och de onda och detaljerna Ă€r absurda. Lusten att dokumentera sitt Ă€ventyrliga liv gör att hon kan bevisa allt hennes fiender förnekar, bevis som slutligen rĂ€ddar henne." Ölandsbladet

Linda Lampenius lever mÄnga olika liv, i olika vÀrldar. Som barn har hon ett liv med förÀldrarna pÄ Svenska Teatern i Helsingfors, ett annat pÄ slÀktgÄrden i Labby och ett tredje som yrkesviolinist. Ur dem vÀxer liven i offentligheten fram: violinist, modell, tv-personlighet, varumÀrke och skÄdespelare.

Men mitt i ljuset finns ocksÄ mörkret. Lindas barndom prÀglas av ansvar och oro för en förÀlder med missbruksproblem. Och hon kÀmpar samtidigt för att leva upp till sin violinlÀrares krav. Linda utvecklar ett kontrollbehov som ofta leder till framgÄngar, men inte alltid. Hon drabbas av ortorexi och senare i livet bulimi. Hon beskriver en resa som bestÄtt av sprakande upplevelser och becksvarta stunder. Hon har kÀmpat mot de egna demonerna och andras hÀnsynslösa svek. Och hon har vunnit.



4.0

159 recensioner

Henke

2024-01-27

Fascinerande kvinna! Fantastiskt inlÀsning!

Mia

2023-04-06

En rak & Ă€rlig bok. Kul att Linda lĂ€ste den sjĂ€lv❀

Anonym

2022-09-27

Intressant att fÄ en inblick i ett liv bakom den glÀttiga fasaden. Mycket berörande.