(0)

Klass 8 A och B

e-bok


Vad har hĂ€nt med vĂ„r klass under sommaren? Vi hade det sĂ„ roligt i 7:an men nu verkar vi brĂ„kigare Ă€n nĂ„gonsin. Det Ă€r som att alla förĂ€ndrats under de mĂ„nader vi varit borta – blivit lite mer vuxna – och det Ă€r svĂ„rt att hitta tillbaka till hur det var. Tores röst har gĂ„tt frĂ„n ljus till mörk, Ann-Catrine klĂ€r sig annorlunda och har börjat sminka sig och Sylvi trĂ€ffade en Ă€ldre kille nĂ€r hon var ute och dansade. LĂ€rarna Millan och Maggan har dessutom bestĂ€mt att vi kommer att ha lektioner tillsammans med klass 8 b, som kallar oss för "KnĂ€ppklassen". Kommer det att vara kaos hela Ă„ret tro?

Skolan kan vara bÄde trÄkig och kul. Vissa klasskompisar vill man behÄlla för alltid, medan man helst vill slippa nÄgra helt och hÄllet ... Följ klassen frÄn 6:an Ànda till nionde klass! Mycket spÀnnande hinner hÀnda under fyra Är.

\n

Siv Widerberg Ă€r en vĂ€lkĂ€nd svensk barn- och ungdomsförfattare som skrivit över 60 titlar. Widerberg fick redan 1978 Nils Holgersson-plaketten för sin samlade produktion och har efter det förblivit aktuell. År 2011 tilldelades hon Barnboksakademins EldsjĂ€lspris för sina mĂ„nga böcker och för sitt stora engagemang för barn och unga.