(982)

Kirurgen

ljudbok och e-bok


Han vet exakt var det gör ont ...

Han smyger in i deras hem om natten och gĂ„r ljudlöst in i sovrum dĂ€r kvinnor sover, omedvetna om den fasa de snart kommer att fĂ„ uppleva. Mördarens utstuderade tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt antyder att han Ă€r inte bara groteskt perverterad utan ocksĂ„ lĂ€kare, och det fĂ„r sĂ„vĂ€l Bostons tidningar som allmĂ€nheten att döpa honom till ”Kirurgen”.

Men nÀr mordutredarna Thomas Moore och Jane Rizzoli inleder sina efterforskningar upptÀcker de nÄgot överrumplande. För synbarligen finns ett starkt samband mellan morden och Catherine Cordell, en attraktiv lÀkare med ett mystiskt förflutet. För tvÄ Är sedan utsattes hon för en brutal vÄldtÀkt och var nÀra att dö, men lyckades skjuta ihjÀl sin angripare.

ÄndĂ„ verkar det som om mannen hon dödade pĂ„ nytt Ă€r ute efter henne. Och den hĂ€r gĂ„ngen tycks han veta exakt var han kan hitta henne 


Thrillers blir inte smartare Àn sÄ hÀr.

Lee Child

Kriminallitteratur nÀr den Àr som hypnotiskt och nervdallrande bÀst.

Harlan Coben

En hÀnförande, skickligt konstruerad thriller som omedelbart griper tag i lÀsaren och aldrig slÀpper greppet.

Booklist

En stark berÀttelse som behÄller greppet om lÀsaren lÄngt efter att den sista sidan har vÀnts.

Orlando Sentinel

Gerritsen var lÀkare innan hon började skriva, och i hennes romaner finner man mer Àn tillrÀckligt mÄnga makabra detaljer för att aldrig mer vilja sÀtta foten pÄ ett sjukhus. Men Àr man en av dem som inte har nÄgot emot verkligt stark kriminalmedicin, kommer hon att hÄlla en i ett jÀrngrepp.

Mail on Sunday

Makaber, förförisk och kusligt trovÀrdig.

The Times

Tess Gerritsen visar att hon fortfarande Àr i topp. Jag Àlskar den hÀr enastÄende fÀngslande historien och kan inte vÀnta pÄ nÀsta.

Karin Slaughter

HÀndelsemÀttad, underhÄllande och oemotstÄndligt fÀngslande.

Chicago Sun Times

Har du aldrig lĂ€st Gerritsen, sĂ„ glöm inte att rĂ€kna med elpriset nĂ€r du köper din första roman av henne 
 för tro mig, du kommer att sitta vaken hela natten.

Stephen King

Hon Àr lika bra som Nicci French och Karin Slaughter
 En klassisk bladvÀndare.

Daily Mirror

Tess Gerritsen Ă€r lĂ€kare och bestsellerförfattare. Hon utgav sin första roman 1987 och inledde 2001 serien om kriminalinspektör Jane Rizzoli och rĂ€ttslĂ€karen Maura Isles. Hennes böcker har utgivits i 40 lĂ€nder och sĂ„lts i över 30 miljoner exemplar. TV-serien ”Rizzoli & Isles” Ă€r baserad pĂ„ hennes romaner och gestalter. Tess Gerritsen har nu slutat praktisera och Ă€gnar sig pĂ„ heltid Ă„t sitt författarskap. Hon Ă€r bosatt i Maine.


UpplÀsare: Kerstin Andersson
LĂ€ngd:

3.9

982 recensioner

Anonym

2024-02-20

För blodig för min smak

Mia

2024-01-15

spĂ€nning frĂ„n början till slut 👍

Annika

2023-12-31

SpÀnnande och bra