(0)

Kinesisk rulett

e-bok


Frilansjournalisten Burt Kobbat har dragit sig tillbaka till en mer bekvÀm tillvaro i ett somrigt Helsingfors. PÄ dagarna författar han manus till ett populÀrt tv-program och pÄ eftermiddagarna slinker han ned för en öl pÄ det lokala haket. Runtom honom Àr landet mitt uppe i förberedelserna av att arrangera friidrotts-VM. I centrum finns lÄngdistanslöparen och nationalhjÀlte Emanuel Takki som under OS i Aten Äret innan sensationellt tog guld i 10 000 meter. Takki rapporteras ha Äkt fast för doping och en tid senare blir han hÀnsynslöst mördad. Kobbat fÄr i uppdrag av tidningen Verdens Gang att utreda mordet. Snabbt inser han att spÄren leder hela vÀgen till landets toppskikt. Samtidigt gungar hans tillvaro pÄ hemmaplan nÀr han finner misstankar om att frun Gun bedrar honom med en annan man.

Serien om Burt Kobbat följer stjÀrnreportern och böckerna utspelar sig i framtiden. De Àr thrillers som gÄr i satirens tecken och oftast handlar om Àmnen tagna direkt frÄn löpsedlarna.

Staffan Bruun, född 1955 i Helsingfors, Àr en finlandssvensk författare och journalist. Han har tidigare varit korrespondent för bÄde Aftonbladet och Expressen och har mottagit Snöspaden och Topeliuspriset, bÄda för sitt journalistiska arbete. Som skönlitterÀr författare har han bland annat skrivit deckarserien om journalisten Burt Kobbat.