(154)

Kimchi och Kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna

ljudbok och e-bok


Ny banbrytande forskning pekar på att fibrer och nyttiga bakterier som bland annat finns i kimchi och kombucha

skulle kunna förebygga och reducera stress, ångest och depression och till och med förbättra symptom hos personer

med alzheimer och autism.Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är något av det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. Här berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om de senaste genombrotten

i forskningen om den så kallade hjärn-tarm-axeln och hur dina tarmbakterier påverkar din hjärna och psykiska hälsa.

Soki ger också bevisade tips på hur mat med fibrer och goda bakterier kan stärka ditt immunsystem och din

hjärnhälsa.

Soki Choi, PhD, har doktorerat på komplexa sjukvårdssystem vid Karolinska Institutet och varit gästforskare vid Harvard.

Hon har även en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Soki har föreläst världen över om framtidens hälsa

och sjukvård bland annat på TED Talk.

För- och efterord inläst av författaren.



4.2

154 recensioner

Miranda

2022-06-23

Dåligt granskad fakta som är vilseledande för hjälpsökande som kanske slutar med viktig medicinsk behandling som antidepressiva och antibiotika. Författaren hänvisar till att hon är doktor, men nämner ej att hon doktorerat inom ekonomi och inte mikrobiologi

Emma

2021-05-31

Intressant läsning!