(2011)

Kattstryparen Rum 419

ljudbok och e-bok


I rum 419 pÄ Stadshotellet i VÀsterÄs hittas Lasse Wiggeby naken pÄ sÀngen med ett buntband i plast hÄrt Ätdraget runt halsen. En kudde Àr placerad över hans förvridna, blÄgrÄ ansikte. PolisiÀrt tyder allt pÄ ett rÄnmord, men omstÀndigheterna Àr mÀrkliga och motiven mÄnga.

Efter etthundratre dagar grips Helen Aaberg-Wiggeby för mordet och förs, med handfÀngsel och dold under en grön tröja, in bakvÀgen till sal 6 i VÀstmanlands tingsrÀtt för att hÀktas.

Inne i salen spÀnner hon sina svarta, iskalla ögon i Ähörarna och hÄnler. Hennes sjÀlvsÀkerhet Àr slÄende, hon vet nÄgot som ingen annan i rummet kÀnner till.

Författaren sitter i samma sal. Ögonen och hĂ„nleendet fĂ„r honom att i samma stund bestĂ€mma sig för att ta reda pĂ„ allt. Vad Ă€r det som gör den misstĂ€nkta mördaren sĂ„ sjĂ€lvsĂ€ker?

Hösten 2013 börjar författaren STEFAN DI-OMNIA grÀva grundligt i slÀkten Aabergs förflutna. Han möts av ett dödligt, fruktat mörker. En slÀkt fylld av bristande empati och moral och avsaknad av tjuvheder. Ett minderÄrigt barn som redan som tolvÄring Àr ett charmigt, manipulativt, hÀnsynslöst monster. Bilden som vÀxer fram visar sig vara mer skrÀmmande Àn han nÄgonsin kan förestÀlla sig. Den skoningslösa brutaliteten förgrenar sig generation efter generation i slÀkttrÀdet Aaberg.

Trettio Är av bottenlös ondska rullas upp. SkrÀckslagna personer berÀttar, de som drabbats av hennes ondska. En helvetisk ondska som bekrÀftas i juni 2015 dÄ hennes egen tolvÄriga dotter, som vet att det finns ett Ànnu större och mer fruktat mörker, yppar Ätta ord som fÄr hjÀrtan att frysa till is.


UpplÀsare: Stefan Sauk
LĂ€ngd:

4.0

2011 recensioner

Christoffer

2024-03-27

uselt slut

Meisam

2024-03-27

VÀlskriven och vÀlskildrad. LÀsvÀrd

Anna-Karin

2024-03-13

Otroligt obehaglig berÀttelse om en grÀnslöst sjuk kvinna