(0)

Karusellen

e-bok


Aline Àr lyxkvinnan, vars alla tankar kretsar kring henne sjÀlv och hennes nöjen, hemmafrun, som perfekt dirigerar hus och hem, make, barn och tjÀnare utan att i sjÀlva verket Àgna dem mer Àn ett förstrött intresse. Hennes liv Àr en virvel av hatt- och klÀnningsprövningar, middagar, supéer och ytliga nöjen. Men hos Aline finns ocksÄ en lÀngtan efter kÀrlek och ömhet, som hennes hektiska liv inte kan tillfredsstÀlla.

Oskar Àr den framgÄngsrike affÀrsmannen, som stÀndigt Àr sysselsatt med nya projekt och som delvis anvÀnder arbetet för att komma undan de halvt omedvetna krav som hans djupare livsproblem pockande uppstÀller. Han har en kÀnsla av att det Àr nÄgot som Àr fel i förhÄllandet till hustrun, fastÀn han inte kan klargöra vad det Àr. Men nÀr han fÄr reda pÄ att Aline, efter ett ganska billigt Àventyr, kastat sig i armarna pÄ en av hans affÀrsvÀnner, stÀlls problemet pÄ sin spets.

Karusellen Àr en skarpsynt, underhÄllande roman om ett modernt Àktenskap i en nyrik medelklassfamilj pÄ 1940-talet, dÀr lyxfrun Aline stÄr i centrum, vacker, bortskÀmd och sjÀlvisk. Romanen Àr en avslöjande, med djup inlevelse utförd realistisk studie av den dÄ moderna och fördomsfria kvinnan.