(2)

Karmakoma

ljudbok och e-bok


"Plötsligt kÀnner jag hur marken börjar vibrera och fattar instinktivt tag i ratten. Under mej hör jag ett dovt buller liksom av stora containerbilar i nÄn tunnel djupt under jorden, och jag fylls av en underlig kÀnsla som pÄminner om lÀtthet eller entusiasm, Àntligen hÀnder nÄnting, hoppas Y2K kommer snart sÄ att jorden exploderar, eller nÄt sÄnt."

Karmakoma tar lÀsaren tillbaka till 1999, till de lika sunkiga som begÀrliga tonÄren, prÀglade av spÄdomar, sexfantasier och substanser.

FemtonÄriga Jimi drömmer om konstgymnasiet i huvudstaden, men oroar sig samtidigt för sin vÀn Erno. Erno har blivit ovÀn med de flesta av deras kompisar och sitter nu barrikerad i sitt sovrum och röker framför datorn. Hur ska Erno överleva om Jimi flyttar bort? NÀr Erno börjar chatta med Mari verkar allt ganska stabilt, men bara för en stund. Förr eller senare mÄste var och en stÄ pÄ sig för sin egen del.

Johannes Ekholms tredje roman Àr finsk samhÀllsskildring dÄ den Àr som bÀst. Som en lockande mardröm vÀller romanen fram, och förkroppsligar en berÀttelse om vÀnskap, kÀrlek, drömmar och beroenden.


UpplÀsare: Rosanna Fellman
LĂ€ngd: