(200)

Karl den store

ljudbok och e-bok


Karl den store förvandlade det frankiska riket till medeltidens största vÀsteuropeiska imperium. FÄ hÀrskare genom tiderna har betytt lika mycket för Europas politiska och kulturella utveckling.

I en orolig tid som kÀnnetecknades av politisk smÄskalighet och stÀndiga maktkamper lyckades Karl den store strÀcka ut sitt vÀlde över större delen av VÀst- och Centraleuropa. Expansionen skedde genom framgÄngsrika krig och erövringar.

Det Àr svÄrt att komma den tidiga medeltidens hÀndelser nÀra, men tack vare upplysande kÀllor och egen kÀnnedom om epoken lyckas Dick Harrison teckna en levande bild av det frankiska imperiets framvÀxt under Karls lÄnga regeringstid.

I bokserien VÀrldens dramatiska historia kombinerar Dick Harrison kunskap och berÀttarglÀdje. HÀr ges en fÀngslande inblick i historiens mest kÀnda perioder och personöden.


UpplÀsare: Per Juhlin
LĂ€ngd:

3.8

200 recensioner

Hans

2022-10-22

Dock fÄr det komplicerade att bli förstÄligt

Maria

2022-09-07

Som alltid briljerar Harrisson i kunskap och detaljer. Dock fÄr man lyssna noga, dÄ det Àr mÄnga folkslag, slÀkter, platser och krig.

Feras

2022-04-22

Intressant titel men innehÄllet Àr inte lika intressant. Knappt en tredjedel av boken handlar om Karl den Store, resten Àr namn pÄ tiotals folkslag 200 Är före honom och alla krig mellan dem. Jag tycker inte den var vÀrd att lÀsa.