(0)

Kannibalen

e-bok


VÀrldens invÄnarantal skjuter i höjden med en allt mer accelererande takt. Ekvationen med ökande befolkningstal och minskade resurser Àr svÄr att fÄ ihop. Maktens stora mÀn samlas i Helsingfors för ett toppmöte, med syfte att hitta en hÄllbar och lÄngsiktig lösning.

En politiker i hög position dör och ingen vet vad som hÀnt. Burt Kobbat, den vÀderbitne reportern med skarpsinnet, luskar ut att nÄgon med direkt anknytning till FN:s allra mÀktigaste föresprÄkar en direkt, och ytterst radikal, lösning pÄ överpopulationen Àr rÀtt vÀg att gÄ. Bördan ligger pÄ Burt att förhindra ett oerhört brott mot mÀnskligheten och sjÀlv klara sig helskinnad ur denna blodisande komplott.

Serien om Burt Kobbat följer stjÀrnreportern och utspelar sig i framtiden. De Àr thrillers i satirens tecken som ofta innefattar aktuella Àmnen.

Staffan Bruun, född 1955 i Helsingfors, Àr en finlandssvensk författare och journalist. Han har tidigare varit korrespondent för bÄde Aftonbladet och Expressen och har mottagit Snöspaden och Topeliuspriset, bÄda för sitt journalistiska arbete. Som skönlitterÀr författare har han bland annat skrivit en rad populÀra deckarromaner om Journalisten Burt Kobbat.