(135)

Kampen om Romarriket

ljudbok och e-bok


Bland historiens mest dramatiska episoder Ă„terfinns den sĂ„ kallade romerska senrepubliken. NĂ€r mĂ€n som Julius Caesar, Marcus Antonius och Octavianus – senare Augustus – stred om makten skakade romarrikets styre i sina grundvalar. HĂ€r skildras den döende republikens sista tid, dĂ„ mĂ€ktiga potentater pĂ„ politisk och militĂ€r vĂ€g förde Rom in i den sĂ„ kallade kejsartiden. En tid dĂ€r det som kallats demokrati i allt vĂ€sentligt reducerats till en kuliss.

I Kampen om romarriket skildrar den erfarna historikern Eva Queckfeldt de intriger och det maktspel som prÀglade Roms politiska elit mellan cirka Är 100 f.Kr till 20-talet f.Kr. Det Àr en till stora delar smutsig historia, kantad av mutor, mord och förrÀderi, som hon berÀttar med ingÄende detaljrikedom.

Intressant Àr att perioden sÄ starkt prÀglat vÄr historia att mÀngder av dess symboler och gestalter sedermera tagits upp av författare som Shakespeare och makthavare som Napoleon och Adolf Hitler.


UpplÀsare: Per Juhlin
LĂ€ngd:

3.9

135 recensioner

Josefin

2023-01-03

Finns bÀttre böcker om Romarikets historia

Rickard

2022-06-20

Första boken jag lyssnat pÄ av Eva Queckfeldt. Superbra bok som tar upp de aktörer och hÀndelser som Àr intressanta mellan ca 100fkr - 14 ekr

Sofie

2022-03-11

Gillar man romarriket sÄ Àr det hÀr ett mÄste!