(67)

Kallad

ljudbok och e-bok


Andlig ledare. Nykter alkoholist. Pappa till sex barn med tre olika kvinnor. För att orka ta itu med sitt liv pÄ allvar var Olle Carlsson tvungen att stÀlla sig sjÀlv frÄgan: Varför vill jag leva, vilken Àr min livsuppgift?

I ett kvarts sekel har Olle varit ledare för en stor frihetlig andlig rörelse pÄ Södermalm i Stockholm. En rörelse som fortsÀtter att vÀxa och sprida sig över landet - trots motstÄndet inifrÄn kyrkan: Institutionen kommer alltid försöka utrota det som den inte kÀnner igen, men kyrkans viktigaste uppgift Àr det motsatta. En andlig gemenskap handlar om att utmana hierarkier, riva murar och vÄga tro pÄ det omöjliga. Detsamma gÀller för varje mÀnniska som vill ta sitt eget liv pÄ allvar och följa sitt kall.

I sin nya bok Kallad - kamp och kÀrlek tar han Àntligen bladet frÄn munnen och berÀttar om hur han har orkat kÀmpa vidare, samtidigt som livet pÄ ett privat plan innehÄllit den djupaste smÀrta. Och kÀrlek. Han berÀttar personligt och utlÀmnande om demonerna, kÀrleken och striderna inom kyrkan.

Olle Carlsson menar att han sjÀlv, liksom alla mÀnniskor, har en unik kallelse som bÀr oss genom svÄrigheter:

SÄ lÀnge jag kan komma ihÄg har jag burit med mig en stark kÀnsla av att vara kallad. Men min tro handlar om att försöka bli sannare mot sig sjÀlv. Det handlar för var och en av oss om att ta sitt eget kall pÄ allvar. Inte att ifrÄgasÀtta andras vÀg eller livsval. Jag tror att ju djupare vi vÄgar möta oss sjÀlva desto tydligare kommer vi att se att vi alla kommer frÄn samma kÀlla.

Olle Carlsson arbetar som prÀst i Svenska kyrkans mest vÀlbesökta församling, Katarina. Han Àr författare till ett flertal böcker om andlighet och tro, församlingsutveckling, daglig bön och sin egen resa ur alkoholmissbruk och har utvecklat Livsstegen en egen och modern tolkning av tolvstegsmetoden.


UpplÀsare: Olle Carlsson
LĂ€ngd:

4.0

67 recensioner

Rachel

2023-03-24

KÀnns som en Àrlig och sjÀlvutlÀmnande bok som fÀngslar och vÀcker reflektioner om kyrkan och det egna kristna livet.

Carina

2022-06-07

Inte den bÀsta bok jag lÀst men emellanÄt lyser den lika starkt som solen.

Jens

2021-08-16

Olle Carlsson, en förebild 🕯🙏