(10)

John Finkelman

ljudbok och e-bok


"John Finkelman" Ă€r mer Ă€n bara en bok – det Ă€r en vindlande resa genom mĂ€nsklighetens mest skuggade vrĂ„r. Jack Londons brutalt Ă€rliga sjĂ€lvbiografi ger en skakande inblick i alkoholismens mörka kraft och dess omskakande inverkan pĂ„ livet.

BerÀttelsen tar oss med till Londons ungdom, dÀr hans nyfikenhet och törst efter Àventyr först introducerar honom till alkoholens förföriska natur. Genom hans ögon utforskar vi alkoholens förmÄga att förvandla sig till ett förtÀrande beroende, personifierat som John Finkelman, en skugga som följer honom genom livets prövningar.

London framhÀver med intensitet alkoholismens brutala effekter och den djupa inre smÀrta som den orsakar. Han avslöjar de personliga kamper man mÄste utkÀmpa för att försöka frigöra sig, och genom sin strid med John Finkelman utforskar han alkoholismens komplexa natur och den mÀnskliga svaghet och styrka som finns i centrum av beroendet.

John Finkelman gavs för första gÄngen ut 1913, tre Är innan Jack London avled i sviterna av sitt hÄrda leverne.


UpplÀsare: Frans Liljenroth
LĂ€ngd:

3.4

10 recensioner

Anonym

2023-06-27

Lite gammaldags sprÄk och en gammaldags instÀllning till drogmissbruk. Intressant att missbrukaren har en aktiv roll i missbruket. Inget ursÀktande att han tog ett Äterfall. En bra beskrivning av alkoholens sociala roll.