(586)

Joakims överlevnadsguide till adhd

ljudbok och e-bok


Joakims överlevnadsguide till adhd är en snabbläst handbok om hur du tar mer kontroll över din adhd. Den är sprängfylld av lösningar. Enkla tips du kan prova direkt. Inga tips funkar för alla, men du hittar garanterat något du har nytta av.

Det här är främst en bok för vuxna med adhd – men även anhöriga, kollegor, vårdpersonal och nyfikna som vill veta mer om adhd. Om du är ute efter de vanliga psykologtexterna och tjocka böckerna bör du läsa någonting annat.

I den här boken har Joakim Hedström samlat verktygen som fick honom att gå från sjukpensionär till att jobba heltid, något läkarna sa var omöjligt.

Om författaren

Joakim Hedström fick sin adhd-diagnos som 30-åring. Då hade han sökt professionell hjälp i åtta år, haft ett femtontal jobb och fyrtio bostäder. Och blivit placerad på avbytarbänken som sjukpensionär eftersom läkarna inte visste hur de skulle kunna hjälpa honom.

Diagnosen blev början på en lång resa där han intervjuade vårdpersonal, personer med adhd och anhöriga för att lära sig mer om adhd – och hitta verktygen som gör livet enklare. Den här boken är resultatet av den upptäcktsresan.

Recensioner

"Joakims överlevnadsguide till adhd är en underbar bok som utan krusiduller beskriver hur vardagen kan gestalta sig. [...] Ett genomgående budskap är att våga ta ansvar och förstärka det som fungerar. En välfylld guide som rekommenderas varmt!"

- Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 11/2019

"Joakims adhd-råd riktar sig till oss alla."

- Skolledaren, nr 4 2019

"Boken är i många delar skriven med en stor portion humor utan att för den skull ta bort allvaret i råden som ges. Den har ett litet format (10 x 14 cm) och är lättläst men ger väldigt mycket och riktar sig till alla med adhd, anhöriga och inte minst de som vill förstå människor med denna funktionsnedsättning."

- Habilitering & Hälsa, Region Stockholm

"En snabbläst och enkel handbok med massor av tips på hur man tar kontroll över sin adhd."

- Region Värmland, lästips för unga med psykisk ohälsa

"En väldigt bra bok. Personlig, full av tips och hoppfull. Den visar att det går att hitta en väg fram. Det är ett otroligt viktigt budskap till dem som har svårt att orka och som helt felaktigt tror att de är 'dumma'."

- Henrik Heslyk, leg. psykolog

"Kort, inbjudande, rakt på sak och ärlig. Den här ska jag rekommendera till många."

- David Brohede, leg. psykolog

--

Det här är en bok för dig som är intresserad av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som adhd, och hur du kan få livet att fungera bättre. Boken ingår i förlagets serie Kunskap på nolltid.



4.1

586 recensioner

Sehida

2023-10-29

En fantastisk bok! Älskar den! 👏

Bengt

2023-08-09

Bästa boken jag läst i ämnet just för att den är så praktisk och lättläst!

William

2023-07-18

En bra samling med strategier och hjälpmedel för oss med ADHD. Tacksam att jag läst den nu i början av min resa, och jag har skrivit ned de verktyg jag kommer bära med mig livet ut. Om man redan har en diagnos och fått hjälp i flera år lär boken nog inte göra mycket skillnad, men till oss som fått diagnosen i vuxen ålder är det en fin inledning till olika strategier och hjälpmedel som kan göra stor skillnad för oss.