(2)

Jesus och jag

e-bok


'Jesus och jag' Àr en tankevÀckande historia, bÄde allvarlig och rolig. Framför allt har den ett sprÄk som verkligen suger tag i lÀsaren.

Jonna Fries, Kristianstadsbladet

Farrah Ă€r mobbad i skolan, vĂ€rst Ă€r Svea och Nadine. Men hon har Adam – eller Jesus, som mamma kallar honom för att han Ă€r snĂ€ll, har lĂ„ngt hĂ„r och skĂ€gg. Adam brukar rota i containrar efter anvĂ€ndbart skrĂ€p. NĂ€r Nadine flyttar ser sig Svea om efter en ny kompis. Farrah dras smickrad med i hennes spydiga kommentarer och elakheter, men hur ska hon bete sig nĂ€r Svea fĂ„r syn pĂ„ en vĂ€lbekant typ rotandes i en container 
?

Petter Lidbeck skriver kompromisslöst och empatiskt om barns och vuxnas tillkortakommanden och hjÀltedÄd i vardagen.

Petter Lidbeck (född 1964) jobbar som författare och journalist. Petter behÀrskar mÄnga genrer och skriver för alla Äldrar. Han har skrivit över fyrtio barn- och ungdomsböcker och finns utgiven pÄ flera förlag.

Jesus och jag Àr en tankevÀckande historia, bÄde allvarlig och rolig. Framför allt har den ett sprÄk som verkligen suger tag i lÀsaren.

Jonna Fries, Kristianstadsbladet

BerÀttelsen Àr sorglig, rolig och tÀnkvÀrd pÄ en och samma gÄng, men framförallt Àr den pÄ pricken. De korta scenerna med Farrah och tjejerna som retar henne Àr kanske den mest trovÀrdiga skildringen av utfrysning jag har lÀst.

Mark Wallenius, bibliotekarie

Petter Lidbeck har en tvÀrsÀker kÀnsla för repliker. Med enkla medel gestaltas en problematik kring mobbing och utanförskap. En lÀtt grÄblek och trist vardag fÄr genom Adams försorg en trolsk, lÀtt sagoartad fÀrgklick över sig. Jesus och jag Àr en bok om etik och moral.

Staffan Engstrand, BTJ

Petter Lidbeck har en tvÀrsÀker kÀnsla för repliker. Med enkla medel gestaltas en problematik kring mobbing och utanförskap. Romanen Àr engagerad pÄ ett drivet vis. En lÀtt grÄblek och trist vardag fÄr genom Adams försorg en trolsk, lÀtt sagoartad fÀrgklick över sig. "Jesus och jag" Àr en bok om etik och moral.

Staffan Engstrand, BTJ