(41)

Jakten på en mördare : ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet

e-bok


Den sanna historien bakom SVT-serien. Per-Åke Åkesson är nyutnämnd kriminalchef i ett svenskt polisdistrikt som inte drabbats av ett spaningsmord på tio år. Då försvinner en 17-årig flicka från en gård ute på landet. Åkesson och hans utredare dras in i en våg av mord som huvudsakligen drabbar kvinnor. Samtidigt, i granndistriktet, har polisen misslyckats med att lösa mordet på tioåriga Helén Nilsson i Hörby.

Jakten på en mördare är en reportagebok om en av Sveriges skickligaste mordspanare under en viktig epok i svensk polishistoria. Boken påminner om en deckare, men här skildras svenskt polisarbete så som det ser ut i verkligheten. Hur fungerar polisens tipshantering och samarbetet över myndighetsgränserna? Hur löser polisen spaningsmord? Och vad händer när medborgarna känner att polisen sviker? Via Per-Åke Åkesson, polisen som löste Helénfallet, får vi uppleva en verklig mördarjakt inifrån.



3.8

41 recensioner

Bluebay

2021-02-03

Bok skriven efter riktiga förhörsprotokoll osv. Gissar även egna intervjuer med Per åke åkesson. Intressant om en tid för inte så längesen. Polisväsendet ser nog annorlunda ut idag, men hur folk mår... Är nog detsamma. Hemskt egentligen att läsa om människoödon. Både offer och förövare. Lite stolpigt skrivet bitvis. Serien på SVT (2020) som bygger på boken har inte tagit med alla fall som spaningsgruppen fick på sitt bord, så det finns mer att läsa här!