(364)

Jag kommer sen ... En sann historia om diskoteksbranden i Göteborg

ljudbok och e-bok


Natten till den 30 oktober 1998 förändras Göteborg för alltid och diskoteksbranden blir ett allmänt begrepp. Det är även den natt då Anne-Britt Söderberg förlorar sin dotter Johanna och påbörjar den mödosamma vägen tillbaka till ett gott liv.

Berättelsen tar sin utgångspunkt i Anne-Britts liv. Man får följa henne förbi Johannas skrynkliga fötter på bårhuset, genom de mörka nätterna med tårar, kamp och förtvivlan men också fram till förlåtelse, nytt mod och ny styrka. Till en helt ny inriktning i livet.

Författaren gör även en djupdykning i historien kring en av Sveriges värsta katastrofer i modern tid. Genom röster från överlevande, anhöriga, brandmän, utredare, åklagare och stödpersonal växer hela bilden fram.

”Jag kommer sen” är en stark skildring som går på djupet med mycket värme och hopp.


Uppläsare: Klara Zimmergren
Längd:

4.2

364 recensioner

Frida

2024-02-28

Jag hade andra förväntningar på boken. En (för) stor del av boken tas upp av mammans förhållanden med betydligt yngre män och hur det (inte) fungerar. Saker som känns helt irrelevanta utifrån det som hänt. Trodde det skulle vara mer fokus på branden. Trots att boken handlar genomgående om det som skedde den kvällen, så lämnas jag ändå med känslan av att branden inte var det primära i boken.

caroline

2022-10-30

❤️

Linda

2022-09-25

Handar verkligen om när mardrömmen blir verklighet... kunde inte sluta lyssna. Tack för att du berättade din historia kring den hemska händelsen.