(9571)

Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

ljudbok och e-bok


Jag kan ha fel är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Vilsen, utan jobb eller pengar, kraschar han rakt in i en depression. Men tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och blir med tiden en uppskattad meditationslärare och föreläsare. 2018 diagnosticerades Björn med den obotliga sjukdomen ALS. I Jag kan ha fel berättar han med värme, humor och djup om sina egna tillkortakommanden, vad livet lärt honom och om vad som framstår som allra viktigast när allt går mot sitt slut. I januari 2022 avled Björn Natthiko Lindeblad efter att ha levt med nervsjukdomen ALS i många år.

Vad hjälper oss att leva ett friare liv? Hur kan vi skapa tröst och tillit i vår egen tillvaro? Och hur gör vi för att livet skall kännas mer som en öppen hand, och mindre som en knuten näve?

Boken är skriven i nära samarbete med Björns två vänner och kolleger Caroline Bankler och Navid Modiri.

Förord av Adyashanti är inläst av Ludvig Josephson.



4.6

9571 recensioner

Ann-Charlotte

2024-03-21

Alla har vi våra öden. Men jag tycker att det är sorgligt att han efter så många år som munk inte fann en tro på en högre makt, Gud, Änglar, Alltet, kalla det vad du vill…. Har man en tro så vet man att det ordnar sig till det bästa. Rädsla är människans största fiende, ångest är en rädsla. Sen att han hela tiden säger att han inte tror att han duger, han behöver andras bekräftelse = egot. Egot vill höra andras bekräftelse, egot behöver känna att man duger och att man behöver människor runt om sig. Tyvärr verkar väldigt många inte fatta att om man håller fast vid egot så är det väldigt svårt att känna självkärlek på riktigt. Jag tycker att det är fegt att sitta på ett kloster i 2 decennier och tro att man kan hitta sig själv. Lev i den riktiga världen istället och lär känna dig själv, erkänn dina styrkor och svagheter. Jobba med de sidor som du inte är nöjd med. Sätt inte på dig offerkoftan utan ta itu med det som du behöver göra. Att dö är att komma hem. Vi är här för att lära oss, älska, känna… Livet är den hårdaste läxan, när vi lärt oss den del vi behöver åker vi hem, dvs vi dör. Rösten är vår själ som pratar, den är den enda riktlinjen vi behöver. Den som säger kärleksfulla ord och är omtänksam. Egot är den röst vi hör som säger att vi inte duger…

Emma

2024-03-21

En får sig en tankeställare.

Kate

2024-03-11

Ja herre gud……❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️