(66)

Jag har ångrat mig - en sann berättelse

ljudbok


Idag kan man i Sverige bli kvinna eller man juridiskt utan att behöva undergå sterilisering och könskorrigering. Men så var det inte när Vanessa López var en 17-årig pojke. Därför valde hon då att påbörja behandlingen som skulle korrigera kroppen till själen. För valet att genomgå en fysisk könskorrigering har hon betalat ett högt pris.

I “Jag har ångrat mig” berättar Vanessa om vilka metoder hon fick ta till för att bli den kvinna hon är idag. Hur hon som omyndig tonåring hamnade på gatan där ett enda felsteg kunde leda till riskfyllda situationer och hur sjukvården bemötte en tonåring som var fast i fel kropp, något som varken hon eller samhället kunde acceptera. Detta är ingen bok för den med skrupler då denna sanna historia tar med läsaren på en intim resa som besvarar många frågor om transsexualism och som garanterat inte lämnar någon oberörd.

Vanessa López är född 1983 i Chile. Hon är uppväxt i Malmö men bor numera i Stockholm. ”Jag har ångrat mig” är hennes första bok. Hon jobbar även som aktivist, frilansskribent och föredragshållare.

Mer info: vanessalopez.se


Uppläsare: Adriana Savin
Längd:

3.9

66 recensioner

Malin

2024-04-09

Verkligen intressant och spännande att få ta del av hur det kan vara att vara transsexuell! Också intressant att hon vidgar perspektivet på att en människa måste vara antingen man eller kvinna, att man måste välja och sedan hålla sig till den rollen. Mänskligheten i stort skulle må bättre om vi alla fick utveckla alla mänskliga förmågor.

Lollo

2024-04-07

Utbildande , bra och lärorikt och spännande ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annika

2024-04-05

❤️