(43)

Jag dog och fick liv igen

ljudbok och e-bok


InlÀsare: Therese Lindgren & Nicole Falciani

Jag visste precis vad som vÀntade. TÄget skulle dyka upp vid Äkerns slut och sedan nÀrma sig, först som ett sött modelltÄg och sedan som en monstruös stÄlbest. Smack. Jag skulle inte kÀnna nÄgonting alls. SÄ skönt. Det var precis det jag önskade. Jag hade kÀnt tillrÀckligt. Men dÄ dök Johanna upp, Johanna K. Som en viskning.

Jag dog. Och fick liv igen.

Jag dog och fick liv igen Àr en berÀttelse om Mia, 16 Är, som lider av sjÀlvmordstankar, och Johanna, 21, som Àntligen kommit ur det helvete hon levde i under mÄnga Är en vardag full av Ängest och panikÄngestattacker och med Äterkommande perioder av depression.

NÀr Mia stÄr pÄ tÄgspÄret, redo att ge upp allt för att slippa kÀnna Ängesten hon bÀr pÄ, möter hon Johanna. Som en viskning trÀder hon fram ur mörkret och fÄr Mia att kliva av spÄret. Johanna ger Mia en axel att luta sig mot, men hon erbjuder ocksÄ nÄgot annat. NÄgot som vÀnder hela Mias vÀrld upp och ner. Som fÄr henne att omvÀrdera allt hon trodde var sant.

Boken bjuder pÄ ett hoppfullt budskap. Bortom den fÀngslande berÀttelsen om Mia och Johanna döljer sig nÀmligen en vÀl bevarad hemlighet tills nu om hur vi mÀnniskor snabbt kan slippa ifrÄn det som plÄgar oss psykiskt, vad det Àn Àr. Jag dog och fick liv igen Àr en sann guide till vÀlmÄende.

Citat om boken:

"SÄ mÄnga förklaringar om saker och ting och nÀr jag hade lÀst ut den blev jag lycklig, riktigt lycklig! Jag mÄr bÀttre redan efter nÄgon timme!" Mati, 14 Är

"Helt underbar, den borde finnas i varje skolbibliotek! Den borde lÀsas av alla elever i skolorna." Anna, 25 Är

"Hade jag lÀst detta nÀr jag var 16 Är och mina förÀldrar skildes och min bÀsta vÀn övergav mig för anorexian hade mitt liv sett annorlunda ut. Eller om jag hade lÀst detta innan jag föll ihop hemma och trodde jag skulle dö av panikÄngest. Kanske hade det tagit kortare tid för mig att hitta mening igen. Förhoppningsvis hade jag sluppit alla kuratorer och psykologer som bara malde pÄ om varför jag mÄdde som jag mÄdde, och inte om hur jag kunde se anledningarna, mina tankar, pÄ ett annat sÀtt. Och anvÀnda dem till att mÄ bÀttre." Ellen, 20 Är

"Redan nÀr jag var pÄ sjÀtte sidan kÀnde jag hur jag bara ville ringa upp alla mina kompisar och tipsa om boken, Àven fast det var sen lördag kvÀll." Shania, 15 Är

Dennis Westerberg Àr en prisbelönt förelÀsare, coach och författare som grundar sin verksamhet i de tre principerna (tanken, medvetandet och sinnet) som hjÀlper mÀnniskor att komma till sinnesfrid, minskad stress och arbetsglÀdje. Han driver Àven podcasten Tomas och Dennis podcast ihop med Tomas Lydahl.



4.1

43 recensioner

annica

2023-06-02

TÀnkvÀrd bok

Anonym

2023-02-08

JĂ€ttebra.

Agnes

2023-02-07

VÀrlds förklarande