(114)

Jag blev Stockholmssyndromet

ljudbok och e-bok


Den 23-28 augusti 1973 utspelar sig ett gisslandrama pÄ Norrmalmstorg i Stockholm. BankrÄnaren Janne Olsson Àr tungt bevÀpnad och har tillfÄngatagit 3 kvinnor, dÀribland den dÄ 23-Äriga Kristin Enmark. Polisen skickar in den beryktade brottslingen Clark Olofsson för att medla, men saker gÄr inte riktigt som de tÀnkt sig. EfterÄt hÀvdade man att Kristin var sjuk, och termen "Stockholmsyndrom" myntas. Men Kristin hade bara försökt överleva ...

I "Jag blev Stockholmssyndromet" berÀttar Kristin Enmark om hÀndelsen som skulle pÄverka resten av hennes liv, kÀrleksförhÄllandet med Clark Olofsson och kÀnslorna av skuld som hon tampades med under lÄng tid efter den traumatiska hÀndelsen.

Gunnar Wesslén Àr en svensk journalist, TV-producent och författare. Tillsammans med Kristin Enmark har han skrivit "Jag blev Stockholmssyndromet", berÀttelsen om Norrmalmstorgsdramat och konsekvenserna som följde.


UpplÀsare: Helena Lewin
LĂ€ngd:

3.2

114 recensioner

Eva

2022-11-07

Mycket gripande pÄ mÄnga sÀtt och vis. Mycket information som man inte fick dÄ nÀr det begav sig

ElLa

2022-05-19

Jag tillhör den stora skara kvinnor som alltid varit charmad av Clark Olofsson. Jag har lÀst och sett det mesta som handlar om honom. Jag tycker den hÀr boken var bra. Och jag skulle handlat precis som författaren i hennes lÀge. En skarp kvinna som visste vad hon gjorde.

Jörgen

2021-08-24

Det G