(565)

Isolerad i Paradiset

ljudbok


Ella hittar kÀrleken online i brandmannen Ashmed. Kontakten blir allt intensivare och Ashmeds mejl och telefonsamtal blir snart ett vÀlkommet inslag i Ellas annars grÄa vardag. Det dyker upp flera varningstecken pÄ att allt inte stÄr rÀtt till, men Ella Àr förblindad av kÀrleken och flyttar ihop med Ashmed.

Redan frÄn dag ett mÀrks hans lynniga humör, men Ella inser inte att det Àr hans verkliga jag och Àr snabbt fast i en negativ och aggressiv relation. Ella gÄr frÄn att ha njutit av livet till att bli isolerad frÄn sin omgivning och manipulerad att tro att hon inte Àr nÄgon utan Ashmed. IstÀllet för det ideala förhÄllandet befinner hon sig i en mardröm av psykisk och fysisk misshandel. En dag börjar Ella förbereda sin flykt tillbaka till Sverige...

I denna gripande roman, som baseras pÄ en verklig historia, fÄr du en inblick i hur det Àr att leva med en manipulativ och misshandlande partner och lÀsa om en kvinnas försök att ta sig ur detta destruktiva förhÄllande.


UpplÀsare: Veronica Kurba
LĂ€ngd:

3.7

565 recensioner

Johanna

2024-01-29

detta Àr ju en kopia pÄ en annan historia, usch sÄ dÄligt

Anne

2023-11-29

Orkar inte fortsÀtta lyssna. BerÀttelsen Àr sÄ tunn och ytlig och ger ingen psykologisk eller kÀnslomÀssig bild av varför kvinnan stannar kvar. Hon verkar bara helt korkad. Han Àr konsekvent enbart elak i mÄnader, men hon "Àlskar honom*.

Petra

2023-10-22

Helt ok och bra upplÀsare med undantag för att hon uttalar namnet Achmed som 'Aschmed'. LÄter kanske petigt, men jag tyckte att det var störande.