(0)

Intimus

ljudbok och e-bok


Allt Àr spegelvÀnt, ocksÄ Äret. HÀr Àr april en höstmÄnad. Löven faller under pÄskveckan.

PĂ„ andra sidan jordklotet, pĂ„ Ninety Mile Beach i Australien, möts Mirra och Ferry under en uppochnedvĂ€nd mĂ„ne. Tjugo Ă„r senare sitter Mirra pĂ„ en fertilitetsklinik med sin make och minns löftet till Ferry: att de ska mötas igen pĂ„ samma strand. Och som av en hĂ€ndelse Ă„terfinner hon Ferry pĂ„ nĂ€tet, och tar trevande kontakt. Ferry Ă„ sin sida lever ett uttrĂ„kat familjeliv i en mindre stad, och kan inte tro att det Ă€r sant nĂ€r han hittar signaturen "Mirra" pĂ„ ett chattforum. Mirra och Ferry beslutar sig för att mötas igen pĂ„ samma plats, under samma uppochnedvĂ€nda mĂ„ne. Men nĂ„got Ă€r konstigt. Mötet pĂ„ stranden tjugo Ă„r tidigare var magiskt, men nĂ„got hĂ€nde dĂ€r, nĂ„got som gjorde att de tappade kontakten. Och varför minns de inte vad? Är de fortfarande desamma, och rymmer inte det förflutna alltför mĂ„nga blinda flĂ€ckar?

Intimus Àr en psykologisk thriller och en kÀrleksroman som rör sig mellan Australien, Stockholm och Uranus mÄnar. DÀr intimus, det allra innersta, Àr en outforskad kontinent och dÀr ingenting egentligen tycks intrÀffa av en slump.

Om Maria och Artur. En nittonhundratalsroman. (2006):

"Arnald hÄller en lyckad balans mellan kittlande fakta och poetisk sanning, och resultatet Àr en bok jag strÀcklÀser."Helsingborgs Dagblad

"
 oupphörligt fascinerande roman."Östgöta Correspondenten

"Jan Arnald har en hÀrlig kÀnslointensitet i sitt skrivande som inbjuder till strÀcklÀsning."Nerikes Allehanda


UpplÀsare: Björn Granath
LĂ€ngd: