(171)

Inte ett ord

ljudbok och e-bok


Domare Scott Sampson skryter inte om att leva ett perfekt liv, men fĂ„ tvivlar Ă€ndĂ„. Ett prestigefyllt Ă€mbete. Ett lyckligt Ă€ktenskap. TvĂ„ friska och vĂ€lartade barn.Sedan ringer telefonen och Scott Sampsons tillvaro förbyts till varje förĂ€lders vĂ€rsta mardröm. Hans sexĂ„riga tvillingar Sam och Emma Ă€r kidnappade. Och domare Sampson ges valet att döma exakt som han blir tillsagd i ett narkotikamĂ„l som just ska börja – eller att lĂ„ta sina barn ta konsekvenserna av att han vĂ€grar.

För Scott och Alison Sampson Ă€r kidnapparens telefonsamtal bara startskottet pĂ„ en livsavgörande och skrĂ€ckinjagande hĂ€rva av utpressning, bedrĂ€geri och terror. Men de Ă€r fast beslutna att till varje pris fĂ„ tillbaka sina barn, vad det Ă€n kostar dem 
 och vad det Ă€n tvingar dem att göra mot varandra.

FörnĂ€mlig – börjar med en smĂ€ll och skruvar hela tiden upp spĂ€nningen. Inte ett ord visar att Parks Ă€r en förnĂ€mlig författare i högform.

Lee Child

Parks portionerar ut sina intrigvĂ€ndningar med en giftpipett 
 Nervkittlingarna slĂ€pper inte greppet ens för ett ögonblick medan han plockar upp lĂ€saren i nackskinnet, energiskt ruskar om en och sedan upprepar processen gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng fram till en sĂ„ nagelbitande slutscen att man skĂ€lver av tacksamhet över att alltihop Ă€ntligen Ă€r över.

Kirkus Review

En thriller med gasen i botten! Inte ett ord griper tag med de första styckena och slÀpper aldrig greppet. I koncentrerad, mÄlmedveten prosa portrÀtterar Parks fullÀndat dynamiken i en familj under bilan och har konstruerat en intrig (nÀmnde jag farten?) som Àr som sliten direkt ur dagens nyhetsrubriker. Den hÀr romanen Àr en vinnare!

Jeffery Deaver

LÄser fast en i ett stÀd Ànda frÄn början och spelar skickligt pÄ alla ens kÀnslor. Fenomenal, mÀktig berÀttarkonst som allra bÀst. Ett mÀstarprov.

Peter James

TÄl att jÀmföras med John Grisham nÀr han Àr som bÀst.

Sunday Times

Brad Parks Àr den enda författare som tilldelats alla de tre utmÀrkelserna Shamus, Nero och Lefty, tre av kriminallitteraturens frÀmsta priser. Han har tidigare varit journalist vid Washington Post och vid Star Ledger i Newark, New Jersey. Brad Parks debuterade som kriminalförfattare 2009 och har hittills utgivit Ätta romaner. Han och hans familj Àr bosatt i Virginia.


UpplÀsare: Magnus Schmitz
LĂ€ngd:

3.8

171 recensioner

Johanna

2023-12-18

Aningens seg i början men blev bara bÀttre och bÀttre!

Lisa

2023-05-29

Definitivt lÀsvÀrd, men inte riktigt det flyt jag vill ha

Lena

2023-03-30

Om det funnits fler stjÀrnor Àn fem hade den fÄtt det. Fantastiskt!