(16)

Inte din bror

e-bok


En lördagsmorgon meddelar Abbes förÀldrar att familjen ska ta hand om en ensamkommande flyktingpojke frÄn Afghanistan. Abbe fÄr panik. Varför var det ingen som frÄgade honom? Och vem vill pÄ allvar ha en helt okÀnd mÀnniska boende i sitt hus? Det kommer aldrig att funka! Men det som Abbe fruktar allra mest Àr vad Rasmus och hans gÀng ska tycka. Rasmus har starka Äsikter om killarna pÄ flyktingboendet och Abbe, som inte har sÄ mÄnga kompisar, stÄr inte ut med tanken pÄ Ànnu en ensam sommar. Lösningen blir att vÀlja bort Hossein. Den nya familjemedlemmen fÄr helt enkelt bli förÀldrarnas problem.

Inte din bror Àr en berÀttelse om flykt och ensamhet, vÀnskap och kÀrlek. Den handlar om att inget Àr svart eller vitt, om att hitta sig sjÀlv i en turbulent tonÄrstid och om modet att stÄ för sina Äsikter oavsett vad omgivningen tycker.

Nu finns det Àven en lÀrarhandledning till boken Inte din bror av Malin Stehn! LÀrarhandledningen Àr skriven av Lena Dahlstrand, 4-9 lÀrare i svenska, engelska och franska, universitetsadjunkt i svenska och lÀrarutbildare pÄ Högskolan Dalarna. Besök Bokförlaget Opals hemsida för mer information om var den kan laddas ner.



3.7

16 recensioner

Jessica

2021-10-06

Den var vÀldigt bra och spÀnnande, det hÀnde saker hela tiden och man kunde inte sluta lÀsa.

Amanda

2021-02-03

Helt okej ungdomsbok. Tar upp viktiga frÄgor och man fÄr en tankestÀllare :-)